Deze site werkt prettiger als u javascript aanzet.

Akatherm & PVDF leidingsystemen

Het PVDF leidingsysteem van FIP bestaat uit een breed assortiment van moflasfittingen en handmatige- en geautomatiseerde appendages voor het transport  van industriële vloeistoffen met een temperatuurbereik van -40ºC tot 140ºC met een maximale werkdruk  van 16 Bar.

Het de gehele PVDF assortiment wordt geproduceerd uit SOLEF® grondstof met de classificatie ASTM D 3222 en ISO / WD 10931.

De belangrijkste voordelen van PVDF SOLEF® zijn:

  • Chemische bestendigheid: PVDF SOLEF® is bijzonder geschikt voor zuren, logen, oxiderende vloeistoffen en oplosmiddelen. De chemisch bestendigheid is afhankelijk van vele factoren, zoals werktemperatuur, werkdruk en toepassing. Per specifiek geval is het mogelijk om de bestendigheden te verifiëren in de chemische resistentielijst.
  • Brandwerend: PVDF SOLEF® heeft zeer goede vlamdovende eigenschappen.
  • Laag eigen gewicht: PVDF SOLEF® heeft een relatief laag eigen gewicht. Dit biedt uitkomst bij de verwerking en transport van het leidingsysteem.
  • Eenvoudige verbindingstechniek: Het lassen van PVDF SOLEF® leidingsystemen maakt een eenvoudige installatie mogelijk en daarnaast kan een  uitbreiding of reparatie aan een bestaand systeem kosten effectief worden gerealiseerd. Men heeft hierbij keuze uit de meest gangbare verbindingstechnieken zoals spiegel- en moflassen.
  • Zuiverheid: PVDF SOLEF® is een zeer zuivere polymeer, die, in tegenstelling tot andere kunststoffen geen stabilisatoren, weekmakers, smeermiddelen of vlamvertragers bevat. Het is daarom een ideaal materiaal voor het transporteren van ultra-zuiver water en chemicaliën, waar contaminatie-vrije eigenschappen een vereiste zijn.
  • Toepassingen: PVDF SOLEF® is bijzonder geschikt voor media als zuren, logen, oxiderend medium, oplosmiddelen en gedemineraliseerd water. Ook toepassingen in de waterbehandeling, voeding- en farmaceutische industrie zijn zeer goed uit te voeren in PVDF SOLEF®.

Het systeem voldoet aan alle internationale normeringen, kijk voor de actuele certificaten bij 'Informatie PVDF leidingsystemen'.


Welk product zoekt u?

Hier kunt u snel het juiste product vinden.
Vul een trefwoord of artikelnummer in:


Of ga direct naar deze producten:

FIP
Girpi

Nieuws

29 juni 2014

Verandering FIP PVC-U buitendraadfittingen

FIP is gestart met een project waarin PVC-U fittingen met cilindrische buitendraad omgezet worden naar conische draad. Lees meer...

12 maart 2014

Nieuwe VK-R doseer-regelkraan van FIP

Met deze nieuwe doseer-regelkraan is het mogelijk om écht lineair te doseren of de flow te regelen. Lees meer...

4 maart 2014

Vernieuwde FIP 3-delige koppelingen

Onze 3-delige koppelingen PP-H en PVDF van FIP zijn vernieuwd en daarnaast is het assortiment uitgebreid met RVS inleg- en schroefdelen. Lees meer...


VKD Dual Block® PVDF 2-weg kogelkraan

VKD Dual Block® PVDF 2-weg kogelkraan

FIP heeft een nieuwe kogelkraan type VKD in de diameters d16 t/m d63. De diameters d75, 90 en 110 waren al eerder beschikbaar. Deze kogelkraan is speciaal ontwikkeld voor zware industriële toepassingen gericht op...Website ontwikkeling door Guidance, Database Publishing Specialist. Website design door Beachhead