Deze site werkt prettiger als u javascript aanzet.

Akatherm & PVC-C Corzan® leidingsystemen

De PVC-C leidingsystemen van FIP bestaan uit een breed assortiment van lijmfittingen, overgangsfittingen, handmatig- en geautomatiseerde appendages voor transport van industriële vloeistoffen met een temperatuurbereik van 0ºC tot 100ºC met  een maximale werkdruk van 16 bar. 

Het gehele PVC-C assortiment wordt geproduceerd uit PVC-C Corzan® grondstof, geclassificeerd volgens ASTM D1784 klasse 23447-B en voldoet aan de eisen van DIN 8079, DIN 8080 en EN ISO 15493 voor het gebruik van kunststof leidingsystemen in industriële toepassingen.

De belangrijkste voordelen van PVC-C Corzan® zijn:

  •  Corrosiebestendigheid: De goede chemische bestendigheid tegen zuren, logen en industriële chemicaliën maken dat PVC-C Corzan® zowel inwendig als uitwendig een hoge mate van corrosiebstendigheid heeft.
  • Slijtvastheid: PVC-C Corzan® biedt een goede mechanische weerstand tegen een medium dat verontreinigd is met slijtende delen. Dit in vergelijking met staal, waarbij het medium snel beschadigd kan raken en eerder kan gaan corroderen.
  • Brandwerend: PVC-C Corzan® heeft zeer sterke vlamdovende eigenschappen, beter dan de meest gangbare kunststof leidingsystemen.
  • Glad oppervlak: het oppervlak van PVC-C Corzan® is zeer glad waardoor het stromend medium een lage weerstand ondervindt. Hierdoor wordt het gevaar op aanslibbing sterk verlaagd. De leidingdiameter blijft hierdoor volledig geopend en derhalve zal hier ook op pompenergie bespaard worden.
  • Laag eigen gewicht: PVC-C Corzan® heeft een laag eigen gewicht. In vergelijking met een koperen leidingsysteem heeft PVC-C Corzan® een 50% lager eigen gewicht. Dit biedt uitkomst bij de verwerking en transport.
  • Eenvoudige verbindingstechniek: Het verlijmen van PVC-C Corzan® leidingsystemen is de meest voorkomende verbindingstechniek. Deze verbindingstechniek maakt een eenvoudige en betrouwbare installatie mogelijk, zowel voor nieuwbouw toepassingen als een modificatie aan een reeds bestaand systeem.
  • Toepassingen: PVC-C Corzan® is bijzonder geschikt voor toepassingen als bazen, zwakke zuren en zouten, drinkwater en gedemineraliseerd water.

Het systeem voldoet aan alle internationale normeringen, kijk voor de actuele certificaten bij 'Informatie PVC-C Corzan® leidingsystemen'.


Welk product zoekt u?

Hier kunt u snel het juiste product vinden.
Vul een trefwoord of artikelnummer in:


Of ga direct naar deze producten:

FIP
Girpi

 Bekijk hier onze video's:

Installatievideo verlijmen PVC-C Corzan® buis en fittingen      Video VXE Easyfit PVC-U kogelkraan
Installatievideo verlijmen PVC-C Corzan®
buis en fittingen
  Video VXE Easyfit PVC-U kogelkraan
Video VXE Easyfit PVC-U kogelkraan hendel      Video FIP Labelling Systeem VXE Easyfit
Video VXE Easyfit PVC-U kogelkraan
hendel
  Video FIP Labelling Systeem VXE Easyfit

 


Nieuws

26 juni 2013

Nu online: de mini-site over FIP kogelkranen VEE/VXE

Vanaf nu is de de speciale mini-site voor de Easyfit kogelkranen online. Daar vindt u alle technische informatie over het assortiment...


VM PVC-C membraanafsluiters

VM PVC-C membraanafsluiter

FIP heeft een uitgebreide range industriële membraanafsluiters type VM d16 t/m d110. Deze membraanafsluiters zijn speciaal ontwikkeld voor zware industriële toepassingen gericht op...


Referentieproject

Project PVC-C Corzan©: De Marne

Project PVC-C Corzan©: De MarneWebsite ontwikkeling door Guidance, Database Publishing Specialist. Website design door Beachhead