Deze site werkt prettiger als u javascript aanzet.

Akatherm & PP-H leidingsystemen

Het PP-H leidingsysteem van FIP bestaat uit een breed assortiment mof- en stuiklasfittingen, handmatig en geautomatiseerde appendages voor het transport van industriële vloeistoffen met een  temperatuurbereik van 0ºC tot 100ºC met een maximale werkdruk van 10 Bar.

De belangrijkste voordelen van PP-H zijn:

  • Chemische bestendigheid: Het materiaal PP-H is bijzonder geschikt voor zuren en logen. PP-H is tevens geschikt voor koolwaterstoffen, chloor en ozon. De chemische bestendigheid is afhankelijk van vele factoren, zoals werktemperatuur, werkdruk en toepassing. Per specifiek geval is het mogelijk om de bestendigheden te verifiëren in de chemische resistentielijst.
  • Hoge elasticiteitsmodulus: Het materiaal PP-H heeft ten opzichte van andere polypropyleenstoffen (PP-R en PP-C) het voordeel dat het een grotere elasticiteitsmodulus en trekspanning bezit. Deze eigenschappen maken het PP-H leidingsysteem zeer geschikt voor toepassingen in drukleiding-systemen.
  • Laag eigen gewicht: PP-H heeft een laag eigen gewicht. In vergelijking met een koperen leidingsysteem heeft PP-H een gewicht dat 50% lager is. Dit biedt uitkomst bij de verwerking en transport.
  • Eenvoudige verbindingstechniek: Het lassen van PP-H leidingsystemen maakt een eenvoudige installatie mogelijk en daarnaast kan een  uitbreiding of reparatie aan een bestaand systeem kosten effectief worden gerealiseerd. Men heeft hierbij keuze uit de meest gangbare verbindingstechnieken mof- en stuiklassen.
  • Toepassingen: PP-H is bijzonder geschikt voor media als bazen, zuren, drinkwater, zeewater en gedemineraliseerd water.

Het systeem voldoet aan alle internationale normeringen, kijk voor de actuele certificaten bij 'Informatie PP-H leidingsystemen'.


Welk product zoekt u?

Hier kunt u snel het juiste product vinden.
Vul een trefwoord of artikelnummer in:


Of ga direct naar deze producten:

FIP
Girpi

Bekijk hier onze video's:

Installatievideo moflassen FIP PP-H fittingen - handlasapparaat      Installatievideo FIP PP-H moflasmachines
Installatievideo moflassen FIP PP-H fittingen
- handlasapparaat
  Installatievideo FIP PP-H moflasmachines

Nieuws

29 juni 2014

Verandering FIP PVC-U buitendraadfittingen

FIP is gestart met een project waarin PVC-U fittingen met cilindrische buitendraad omgezet worden naar conische draad. Lees meer...

12 maart 2014

Nieuwe VK-R doseer-regelkraan van FIP

Met deze nieuwe doseer-regelkraan is het mogelijk om écht lineair te doseren of de flow te regelen. Lees meer...

4 maart 2014

Vernieuwde FIP 3-delige koppelingen

Onze 3-delige koppelingen PP-H en PVDF van FIP zijn vernieuwd en daarnaast is het assortiment uitgebreid met RVS inleg- en schroefdelen. Lees meer...


FK PP-H industiële vlinderklep

FK PP-H industiële vlinderklep

De FK vlinderklep van FIP is speciaal ontwikkeld voor zware industriële toepassingen, gericht op maximale bedrijfszekerheid. Het huis uit glasvezelversterkte PP bestaat uit 1 stuk. Het klepblad en de extra dikke zitting...


Referentieproject

Referentieproject: Feralco Nederland BV

Project PVC-U en PP-H: Feralco Nederland BVWebsite ontwikkeling door Guidance, Database Publishing Specialist. Website design door Beachhead