Deze site werkt prettiger als u javascript aanzet.

Koeling


Welk product zoekt u?

Hier kunt u snel het juiste product vinden.
Vul een trefwoord of artikelnummer in:


Of ga direct naar deze producten:

FIP
Girpi

Akatherm & Koeling

Kryoclim is het leidingsysteem voor indirecte koel- en airconditioningsystemen. Het is vervaardigd uit HPF een materiaal met een bijzonder hoge schokbestendigheid, ook bij zeer lage temperaturen. Door de zeer hoge chemische bestendigheid kan het leidingsysteem zeer breed toegepast worden, zoals voor het transport van koelwater, oplossingen met antivries (bijv. glycol) en zoutoplossingen.
Het kan worden toegepast voor alle indirecte koel- en airconditioninginstallaties met een temperatuurbereik van - 30°C t/m +40°C. Het Kryoclim systeem beschikt over een breed assortiment buizen (van 20 t/m 160 mm), fittingen, appendages en overgangsstukken.

Eigenschappen en voordelen

  • Ongevoelig voor corrosie (intern en extern) en (kalk)aanslag. Het kunststof leidingsysteem is roestvrij en daardoor zijn filmbehandelingen en een beschermende verflaag overbodig. Het leidingsysteem is hierdoor duurzaam lekvrij. De (blijvend) gladde binnenzijde van de buizen en fittingen voorkomt in grote mate de evt. aangroei van afzettingen.
  • Diffusiedicht: Kryoclim is zuurstofdicht, wat de vorming van bezinksel en corrosie in de koelmachine voorkomt.
  • Beperkte condensatie: vertraagde condensvorming dankzij de lager thermische geleiding van het systeem, waardoor de externe buistemperatuur hoger ligt dan bij metaal. Het dauwpunt wordt daardoor minder snel bereikt en is minder isolatiedikte benodigd.
  • Hydraulische topprestaties: De blijvend gladde binnenzijde en de relatief geringe wanddikte (grote interne diameter) van de Kryoclim buizen en fittingen beperken het drukverlies.
  • Energiebesparing: dankzij de lage lambda (fi= 0.17 W/mK) beperkt Kryoclim het thermisch verlies tot 30% ten opzichte van niet-geïsoleerd staal.
  • De materiaalsamenstelling zorgt voor een extreem hoge schokbestendigheid, zelfs bij zeer lage temperaturen.
  • Duurzame verbinding: de voor de verbinding van het systeem speciaal ontwikkelde laspolymeer garandeert een betrouwbare en duurzame verbinding. Bovendien tijdbesparend, aangezien opschuren, ontvetten en/of primen niet nodig is.
  • Eeenvoudig te monteren: licht en gemakkelijk te hanteren buizen, 6 keer lichter dan staal, eenvoudig gereedschap, waarbij geen elektriciteit nodig is.
  • Kryoclim is onontvlambaar en heeft daarom de hoogst haalbare brandklasse voor kunststof: Bs1d0.

Normen en keurmerken

Het Kryoclim leidingsysteem is gecertificeerd door het Franse CSTB bouwkeurings-instituut voor de toepassing in airconditioning (CSTB-ATEC nr. 14/04-884).


Bekijk hier onze video's:

Installatievideo verlijmen Kryoclim moffen    

Installatievideo verlijmen Kryoclim moffen

    

 

 

Toepassingen koeling

Air conditioning

  Air conditioning d.m.v. secundaire koeling op basis
  van koud water (comfort koeling).

 

Air conditioning

 

Industrie

  Koelleidingen in diverse industriële processen.

 

Industrie

 

Koeling

  Secundaire koeling van bijvoorbeeld toonbanken en
  opslagruimten in professionele keukens en
  supermarkten d.m.v. koud water.

 

Koeling

 
Website ontwikkeling door Guidance, Database Publishing Specialist. Website design door Beachhead